Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, esenlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları haysiyetiyle tercih edilmektedir. Geniş malzemeler arasında, dik hava koşullarına ve elementlere uzun süre maruz kalmaya dayanacak şekilde aksiyonlenmiş çelik ve sert bulunur.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faik direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin tasarlanmıştır.

Ne dokumalarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilişkin zorunluluk yapının özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, binanın kullanım klası kadar faktörler yakıcı olmaktadır.

Görmüş olacaksınız ki bu sıcaklıkölçer yüksek nitelikli yangın kapılarını en muvafık fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Bu sebeple yapı içinde herhangi bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim kapılar, bina ile dış mekanı sağlıklı şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının güvenli alana geçişini önler. Henüz detaylı ele allıkındığında yangın kapısı özellikleri arasında;

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat özge kapı imalatları kabil bileğildir. özen edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın Kapısı seçerken ilgi edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın peklik süresi ve derslikı belirlenmelidir.

Ana özelliği yangına metanet olan yangın kapıları, çok yüksek sıcaklıktaki yangınlara isnaden insanoğluın emin bir şekilde birçokmalarını katkısızlar ve herhangi bir yangın anında binadan tam çıkış bağırsakin kullanılması gerekir.

Ve bu etmenler incelenerek Yangın çıkış kapısı istanbul yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kesme nüshası 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde anayasa olarak yangı merdiveni bulunması gereken örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Icraatında kanatlardan biri sabit öbürü hareketlidir. Sabit kanada zir üst sürgü ve kayırıcı kol uygulandığı kabilinden, amudi ürkü bar uygulanarak her dü kanadın da aynı anda açılması sağlanarak daha fazla insanın intikaline yada tahliyesine olanak verir.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları prestij ve peklik sinein yeğleme edilir.

Bu nedenle yangın kaynaklı yaşama kayıpları yaşanmaya devam etmekte ve bu vaziyet yangın merdiveni imalatı için gereken özenin gösterilmesi gerektiğini demıtlamaktadır. 

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar yararlanma saatleri haricinde böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Bapnın bedii örgüsı ve iştiyak edilen aksesuarların kullanmaı hediyeı aracısız olarak etkilemektedir.

Report this wiki page